„Oameni de treabă”, Filmul care mi-a arătat ce are România special și de ce nu ne înțeleg străinii

Străinii au văzut „Oameni de treabă” și l-au premiat prin festivaluri, dar ceva-mi spune că n-au înțeles toate subtilitățile societății românești din această comedie neagră.

Men of Deeds este un film de comedie-dramă neagră româno-bulgar din 2022, regizat de Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian, Crina Semciuc, Daniel Busuioc, Oana Tudor și Vitalie Bichir.

Oameni de treabă, în care Negoescu face din nou o incursiune în România profundă, pe care reușește s-o surprindă extrem de nuanțat, deși genul programului e comedie. E povestea lui Ilie, un polițist care s-a mutat într-un sat din Moldova după ce nu prea i-au ieșit treburile la oraș.

Aici, se bucură de o viață ușoară, cu puține responsabilități și îndrăznește să spere că-și va îndeplini visul de a avea o livadă doar a lui.

Ai zice că nu-i un capăt de țară, dar lucrurile se complică, iar Ilie trebuie să închidă ochii în fața alegerilor ilegale cu care se ocupă primarul. Lucrurile escaladează până la finalul pe care majoritatea privitorilor avizați l-au comparat cu stilul lui Tarantino.

mai mult

www.vice.com

 

Latest articles

spot_imgspot_img

Related articles

Lasă un răspuns

spot_imgspot_img