INTERVIU. Dan Rădulescu: 60 de ani de teatru în limba română la Târgu Mureș, o sărbătoare a oamenilor dedicați scenei

Teatrul Naţional Târgu Mureş – Compania „Liviu Rebreanu” a sărbătorit, în perioada 5 – 15 decembrie, 60 de ani de teatru în limba română, în cadrul microstagiunii SPOT 60.
Directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu”, Dan Rădulescu, a vorbit, într-un interviu acordat Agerpres, despre ce au însemnat aceşti 60 de ani, dar şi despre momentele reprezentative pentru instituţie în cele şase decenii de activitate.
”Sărbătoarea aparţine instituţiei, aparţine Companiei ”Liviu Rebreanu”, aparţine tuturor acestor oameni care şi-au dedicat timp de 60 de ani sufletul, priceperea, talentul pe această scenă (…), pentru că aceşti 60 de ani înseamnă 60 de ani de teatru în limba română”, a spus Rădulescu.

AGERPRES: Ne întâlnim la finalul momentului aniversar SPOT 60 prin care aţi marcat cele şase decenii de teatru în limba română la Târgu Mureş. Aceste zece zile au însemnat nu doar spectacole, ci şi întâlniri, evocări, retrospective. Din punct de vedere emoţional, cum a fost acest moment pentru omul, actorul şi directorul artistic al Teatrului Naţional Târgu Mureş – Compania „Liviu Rebreanu”, Dan Rădulescu?

Dan Rădulescu: În aceste 10 zile au fost alături de noi oameni importanţi de pe scena teatrului românesc, actori, regizori, oameni de teatru, cronicari, critici. Cum să fie pentru mine personal? Cred că nu eu sunt pionul important aici pentru că sărbătoarea aparţine instituţiei, aparţine Companiei ”Liviu Rebreanu”, aparţine tuturor acestor oameni care şi-au dedicat timp de 60 de ani sufletul, priceperea, talentul pe această scenă şi în semnul Teatrului Naţional, pentru că, nu-i aşa, aceşti 60 de ani înseamnă 60 de ani de teatru în limba română.

mai mult la:

INTERVIU. Dan Rădulescu: 60 de ani de teatru în limba română la Târgu Mureș, o sărbătoare a oamenilor dedicați scenei

Latest articles

spot_imgspot_img

Related articles

Lasă un răspuns

spot_imgspot_img